Dolgu İle Botoks Arasındaki Farklar

Dolgu İle Botoks Arasındaki Farklar
Dolgu İle Botoks Arasındaki Farklar

Dolgu İle Botoks Arasındaki Farklar

Belli bir zaman sonra milyonlarca insan dolgu veya botoks estetik operasyonuna ihtiyaç duyuyor. Dolgu ile botoks tedavi amaçları benzer olsa da farkları oldukça fazla. Peki dolgu ile botoks arasındaki farklar nelerdir? Estetik Cerrah Op. Dr. Alper Mete Uğurlu dolgu ile botoks arasındaki farkları anlatıyor.

Botoks Nedir?

Dolgu İle Botoks Arasındaki Farklar
Dolgu İle Botoks Arasındaki Farklar

Botoks, kasları geçici süreliğine durduran saflaştırılmış bakteri içermekte. Böylelikle botoks, mimiklerimizin oluşturmaya sebebiyet verdiği kırışık ve ince çizgileri azaltma görevini üstlenir. Göz çevresindeki kaz ayakları ya da alındaki yatay çizgiler gibi hareketli kırışıklıkları gidermek için botoks iyi sonuç verir.

Botoks, bir bakteriden elde edilen botulinum toksinin saflaştırılmış halidir Çok fazla miktarda zehirli bir madde olmasına rağmen, bir uzmanın düşük ve aranje edilmiş miktarda uygulaması ile kırışıkları gidermek, azaltmak için zararsız bir kozmetik estetik çözüme dönüşmekte.

İlginizi çekecek olduğunu düşündüğümüz başka bir makale: Yıpranmış Saçlara Botoks

Botoks, enjekte edildiği bölgede sinir uyarılarını durdurarak çalışır. Sinir uyarıları engellendiğinde enjekte edilen kas geçici süreçle donar. Yüzün seçilmiş alanında cansızlık, hareketsizlik keskin kırışıklıkların yumuşayarak, azalmasını hatta tamamen kırışıklığın yok olmasını sağlar. Botoks 3 – 4 ay kadar etkilidir.

Botoks Kullanım Alanları

Botoks Kullanım Alanları
Botoks Kullanım Alanları

Kas veya mimik hareketlerinin yol açtığı kırışıklarda yalnızca botoks etkilidir. Bunlar hareketli kırışıklık olarak adlandırılır ve genellikle ‘mimik çizgileri’ diye bilinir. Botoks ile tedavi edilebilecek kırışık bölgeleri, hareketli kırışıklıklar yüzün üst kısmında iki kaşın arasındaki “11” şeklinde çizgiler, alındaki yatay çizgiler ve göz etrafındaki kaz ayaklarıdır. Bu çizgiler zaman içerisinde gülümseme, kaş çatma, yan bakma ve diğer mimikler sonucunda meydana gelir.

İlginizi çekecek olduğunu düşündüğümüz başka bir makale: Kırışıklık Tedavisi Botulinum Toksin Nedir?

Botoks yüzdeki sarkma ya da tombulluğun azalması nedeniyle ortaya çıkan çizgi ve kırışıklarda etkili olmaz. Bunlar durağan çizgiler olarak bilinir. Durağan çizgiler yanak, boyun ve çene altında olur.

Deri Altı Dolgusu Nedir?

Deri Altı Dolgusu Nedir?
Deri Altı Dolgusu Nedir?

Yaşa bağlı olarak cildin incelen bölgelerinde dolgunluk verecek olan estetik işleme deri altı dolgusu denir. Ciltteki bu incelme genellikle yanaklar, dudaklar ve ağız çevresinde meydana gelir. Deri altı dolgusu kimi zaman yumuşak doku dolgusu olarak da isimlendirilir. Hacim ve dolgunluk sağlamak amacıyla cilt yüzeyin altına enjekte etmek amacıyla geliştirilmiş bir madddedir.

Deri altı dolgusu uygulama süresi ve etkilerinin ne kadar sürecek olduğu süre değişmekle beraber bazı dolgular etkilerini 6 ay sürdürürken, bazıları ise 2 yıla kadar sürmektedir. Deri altı dolgusuna başvuran kişiler, ihtiyaçlarını ve beklentilerini doktorları ile değerlendirip hangi dolgunun kendileri için en iyi tercih olduğuna karar vermelidirler.

Deri Altı Dolgusu Kullanım Alanları

Deri Altı Dolgusu Kullanım Alanı
Deri Altı Dolgusu Kullanım Alanları

Yaşlanmanın getirdiği kırışıkları gidermek, yaşlanma etkilerini azaltmak için farklı türde deri altı dolguları ortaya çıkmış. Seçilen dolgu türüne göre;

  • İnce dudakları dolgunlaştırmak,
  • Yüzdeki çukurlaşmaları doldurarak düzeltmek,
  • Alt göz kapağında meydana gelen morluklar, koyu gölge veya kırışıkları gidermek, ortadan kaldırmak,
  • Yara izi çukurlarını doldurarak düzeltmek veya yumuşatarak azaltmak,
  • Yüzün alt bölümündeki durağan çizgileri doldurarak ortadan kaldırmak veya azaltmak,
  • Durağan çizgiler yanaktaki kırışıklıkları ve ağız çevresi bölgelerini de kapsar. Bu kırışıklar deride kolajen eksikliği ve elastisite kaybı sonucunda meydana gelir.

Hamilelere Önerilmiyor

Dolgu İle Botoks Kimler Kullanamaz?
Dolgu İle Botoks Kimler Kullanamaz?

Hamile ve emziren kadınlarda botoks veya dolgu önerilmez. Belli sağlık problemleri olan ya da ilaç kullanan kişilerde botoks veya dolgunun iyi bir fikir olduğu incelenip değerlendirilmeden yapılması önerilmiyor.

İlginizi çekecek olduğunu düşündüğümüz başka bir makale: Göz Torbaları ve Göz Çevresi Estetik Ameliyatı

Bu tür işlemler, plastik cerrah, sertifikalı dermatolog, kozmetik cerrah gibi uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü