1. Haberler
  2. Cilt Bakımları
  3. Doğum Lekeleri Nasıl Yok Edilir?

Doğum Lekeleri Nasıl Yok Edilir?

featured
service

[ad_1]

Doğum lekesi nedir?

Neden bazı insanların doğum lekeleriyle doğduğunu ve diğerlerinin neden olmadığını hiç merak ettiniz mi? Birçoğu zararsız olsa da, diğerleri altta yatan bir sorunun ipucu olabilir.

Doğum lekeleri genellikle ciltte normalde bulunan bir yapının aşırı büyümesinin bir sonucudur. Örneğin, kan damarlarının aşırı büyümesi vasküler doğum lekeleri veya hemanjiyomlar üretir; pigment hücrelerinin aşırı büyümesi doğuştan nevus veya benler üretir. Neyse ki, lazerler ve diğer tıbbi buluşlar, kendiliğinden solmayan ve sorunlu ya da göze hoş gelmeyen doğum lekeleri için seçenekler sunmuştur.

Doğum Lekesi Türleri

Bu doğum lekeleri, adlarını cilt yüzeyine yakın anormal bir küçük damar koleksiyonundan gelişen koyu kırmızı veya morumsu renklerinden alır. Doğum lekeleri kanla tıkandıkça kalınlaşır ve ayrıca gözlerde basınç artışına neden olabilir. Sorun zamanla çözülmediğinden, komplikasyonları önlemek için genellikle lazer tedavisi gereklidir.

Mavimsi bir renge sahip olan bu doğum lekesi, cilt yüzeyinin hemen altında bulunan anormal kan damarları nedeniyle ortaya çıkar. Zamanla, doğum lekeleri küçülme eğilimindedir ve genellikle kaybolur. Bununla birlikte, bu tür bir doğum lekesi yüzde bulunuyorsa, görme, yeme veya nefes almayı engelleyebileceğinden araştırılmalıdır. Lazer tedavileri, daha düşük yara izi riski içerdiğinden yardımcı olabilir.

Moğol lekeleri, özellikle koyu tenli popülasyonlarda, tüm doğum lekelerinin en yaygınları arasındadır. Doğum lekeleri küçük düz morlukları andırır ve genellikle kalçalarda ve sırtta görülür. Deri yüzeyinin altında derin olan pigmentli lezyonlar nedeniyle ortaya çıkarlar. Bu doğum lekeleri hiçbir risk oluşturmaz ve tedavi gerektirmez.

Ayrıca çok yaygın olan bu doğum lekeleri, kahve (sütlü) renginde düz ve oval şekillidir, bu yüzden onlara ‘café-au-lait’ denir. İşaretler vücudun herhangi bir yerinde görünebilir ve zamanla daha da büyürler. Çoğu durumda, bu doğum lekeleri zararsızdır, ancak birçoğu varsa ve boyutları büyükse, nörofibromatozun göstergesi olabilir. Bu, tümörlerin sinir dokusunda geliştiği ve bir nörologdan tedavi gerektiren nadir bir kalıtsal hastalıktır.

Çok yaygın olmasa da, dikkatli olmanız gereken bir doğum lekesi türüdür. İşaret, tipik olarak kafa derisi veya yüzde tüysüz ve düz sarımsı bir yama olarak gelişir. Ergenlik döneminde, doğum lekesi kalınlaştıkça ve yükseldikçe daha derin bir gölge alır. Bu doğum lekesi, bazal hücreli cilt kanserine dönüşme açısından yüksek bir risk oluşturur, bu nedenle çoğu doktor erken yaşta cerrahi olarak çıkarılmasını önerir.

Doğum Lekeleri Nasıl Kaldırılır?

Birçok doğum lekesi geçicidir ve tedaviye ihtiyaç duymaz veya tedavi istenmeyecek kadar küçük olabilir. İstenmeyen doğum lekelerini gidermek için en güvenli ve en etkili tedavileri uygulama konusunda deneyime sahibiz.

Doğum lekesi Kaldırma Tedavileri

Tedaviniz için kullandığımız lazer, sahip olduğunuz doğum lekesinin tipine ve rengine bağlıdır ve bu, konsültasyonunuzda teyit edilecektir. Doğum lekesi giderme tedavilerimiz Tüylü Melanositik Nevüs, benler, Ota Nevusu, Becker nevüsü, Hemanjiyom, AV malformasyonları, Verrüköz Epidermal nevüs ve Nevus komedonecus tedavisinde etkilidir. Diode, LP NDYag, QswitchedNDYag, Pulse boya lazeri, en son Dye VL teknolojisi, Ultra pulse fraksiyonel CO2 lazer ve LEO teknolojisinin kullanımı, doğum lekelerini etkili bir şekilde tedavi eden en yeni araçlardan birkaçıdır.

Doğum Lekesi Kaldırma Tedavisinin Maliyeti Ne Olur?

Benler, portwine lekeleri ve vasküler doğum lekeleri gibi. Lazer tedavileri her türlü doğum lekesi, porto şarabı lekeleri, pigmentasyon ve benler için uygundur. Birkaç seans gerekebilir, bu nedenle 3 veya 6 seanslık bir kursa rezervasyon yaptırmak size daha fazla para kazandıracaktır.

Tedavi Sonrası

Lazer tedavisi ile çıkarılan doğum lekeleri için bakım sonrası bakım minimum düzeyde olmalıdır. Tedavi edilen bölgede kızarıklık, hassasiyet veya şişlik olabilir. Bunlar tedaviden sonraki ilk hafta ila 10 gün içinde kaybolmalıdır. İyileşme sırasında cildi nazikçe tutun ve tedavi edilen bölgeyi güneş ışığına maruz bırakmaktan kaçının. Bazı durumlarda, en iyi sonuç için birden fazla tedaviye ihtiyaç duyulabilir.

[ad_2]

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Yorumlar kapalı.