Zayıflama Diyetinde Nelerin Yenmemesi Gerekir?
Özellikle kış zamanlarında havanın bize yansıttığı psikolojik etkilerle beynimiz de daha fazla melatonin salgılanıyor. Bu durum da mayışma, halsizlik, yorgunluk ve daha fazla yemek yeme isteklerine sebep olabiliyor. Yaza başlarken ise tam aksine daha enerjik, hareketli ve daha uyanık oluyoruz. Bu durum da hem kışın aldığımız kiloları geri vermemize katkı da bulunuyor. Yaz geliyorken diyet listelerini ortaya çıkaranlardansanız sizde, zayıflama diyetinde nelerin yenmemesi gerekir? Bunlara dikkat çekerek zayıflamanız için bizim de katkımız olsun.
Diyeti Değil Niyeti Bozmayın
Günümüzde sanayileşme ile birlikte çalışma hayatına katılan insan sayısı hızla arttı ve bu sebeple fast food gibi hızlı ve kolay tüketim ürünü olan yiyecekler artmaya başladı. Bu yiyeceklerin artması ile birlikte tüketimi de yoğunlaştı. İçerdikleri koruyucu maddeler ve yapıldıkları ürünler sebebiyle bu yiyecekler hızlı bir şekilde kilo alımına sebep oldu ve dünyanın her yerinde obezite büyük sorun haline geldi.
Nasıl Zayıflanır?
Her 3 kişiden birinin kilolu olduğu göz önüne alındığında her 3 kişiden birinin sorduğu soru nasıl diyet yapılır? Oluyor. Kilo verirken nelere dikkat edilmeli, ne yenilmeli, neyden uzak durulmalı ve nasıl diyet yapılır? Olmalı asıl sorumuz. Alınan kalori miktarı ve harcanan kalori arasında açık oluşması alınan kalorinin harcanan kaloriden daha az olması ile kilo verimi sağlanır. Kalori açığını oluşturmak için de düşük kalorili gıdalarla beslenilmeli şekerden, beyaz undan, glisemiks indeksi yüksek gıdalardan uzak durulmalıdır.
Diyette Yenmemesi Gerekenler Nelerdir?

Kilo vermek için hazırladığınız programda, yemeniz gereken besinler hemen hemen hepimizin bildiği şeylerdir. Sürekli tekrar eden beslenme uzmanlarının dile getirdiği işlemiş gıdalar, başta yapay şeker olmak üzere aşırıya kaçıldığında doğal şekerler, un, tuz, nişasta ve kötü yağlar vb. ürünler diyet yaparken uzak durmamız gereken yiyecekler arasında başı çekmektedir.
Her yemeğin yanında yediğimiz ekmek, çayımıza attığımız şekerler, sağlıklı diye aşırıya kaçtığımız kuru yemişler bizi en az fast food kadar sıkıntıya sokar ve hem de kilo vermeye engel olur. Sağlıklı diye tüketilen meyve ve kuru yemişler alınması gereken miktardan fazla tüketildiğinde sanılanın aksine sağlığı olumlu değil olumsuz yönde etkilemektedir.
Diyet yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur da şeker tüketimini minimum seviyede tutmaktır. Hatta mümkünse sıfıra indirmektir. Nişasta içeren besinler, beyaz un, aşırı tuz kullanımından uzak durulmalı, protein ağırlıklı beslenilmelidir.
Beslenme ve diyet uzmanları işlenmiş şekerin her türlü diyeti bozduğunu ve vücudu olumsuz yönde etkilendiğini açıklamakta ve şeker içeren ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirtmektedir. Diyette iken alınacak besinler sebze, et, balık, baklagiller, kuruyemişler, süt ve süt ürünleri iken alınmaması gereken gıdalar şeker, nişasta, beyaz un, aşırı karbonhidrat içeren gıdalardır. Özellikle protein tüketimi vücudu olumlu etkilemektedir. Yağ yakımını hızlandırmakta kas kitlesinde artış sağlamaktadır.
Yenilen gıdalar kadar içilen gazlı içecekler, kola, meyve suları da diyeti olumsuz etkileyen faktörlerdendir. Gazlı içeceklerde bulunan şeker miktarı sağlıklı diye aldığımız meyve suları, kakaolu sütler, üçü bir arada kahveler, soğuk çaylar da yadsınamayacak derecede şeker içermekte hatta Amerika’ da fastfood kadar tehlike arz etmektedir.
Bayan Güzellik
Yorumlar kapalı.