Hamilelik Döneminde Tüketilmesi Faydalı Olan Besinler
Annelik hamile kalmaya karar verdiğiniz anda başlayan bir süreç. Sonrasında yaptığınız her şey, bu kararın bir sonraki adımları aslında. Ne yapmalıyım? Ne yemeliyim? Ne kadar uyumalıyım? Soru işaretleriyle dolu, daha önce cevaplarını hiç merak dahi etmediğiniz sorularla dolu bir süreç. Bu sorulardan belki de en önemlisi neler yemeniz içmeniz, yani nasıl beslenmeniz gerektiği ile ilgili olanlar. Çünkü bu sorunun cevabı, aynı zamanda bebeğinizin nasıl beslendiğini de doğrudan etkiliyor. Ama rahat olun, hadi size yol gösterecek önerilere bir göz atalım.
Önce siz sağlıklı olmalısınız, sağlıklı bir bedene sahip olmalısınız ki, içinizde büyüyecek bebeğiniz de sağlıklı bir bedene sahip olsun. Bu nedenle her şeyden önce, hamile kalmaya karar verdiğiniz anda, varsa sigara ve alkol alışkanlıklarınız, bu alışkanlıkları hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor. Fedakarlık böyle yapılır, artık bir annesiniz !
Hamile Kalmak için İdeal Kiloya Ulaşın
İdeal kilonuz, hamile kalmanız için en uygun kilonuzdur da aynı zamanda. İdeal kilonuzun altında veya üstünde olmanız, hamile kalma olasılığını düşürür. Bu nedenle öncelikle ideal kilonuza nasıl kavuşacağınıza gerekirse bir diyetisyenle karar verin ve size uygun bir diyet programı uygulayın.
Folik Asit Takviyesi Yapın
Hamile kalmaya karar verdiğinizde, hamilelikten en az 3 ay önce folik asit takviyesine başlayın. Folik asit, bebeğinizin sinir sisteminin sizin karnınızdayken gelişimini doğrudan etkiler. Folik asit bakımından zengin gıdalar tüketmeye başlayın. Birden fazla tahılla pişmiş ekmekler, yumurta, bezelye, mercimek, fasulye, yeşil yapraklı sebzeler, karnabahar, pancar, kayısı bu besinlerin başında gelir. Folik asiti hamilelik öncesinde ve hamileliğinizin ilk üç ayında aksatmadan kullanmalısınız.
Demir Zengini Gıdalara Öncelik Tanıyın
Bebeğiniz asla demirsiz kalmaz, çünkü sizin vücudunuzdaki demiri kullanır. Bu nedenle iki kişilik demir depolamalısınız. Varsa demir eksikliğiniz hamilelik öncesinde demir depolarınızı doldurmalısınız. Demir bakımından zengin gıdaları özellikle hamileliğiniz süresince tüketmeye özen gösterin. Karaciğer çok önemlidir, kırmızı ve beyaz et, yapraklı sebzeler, balık, baklagiller, meyveler, yumurta ve pekmez bu besinlerin başında gelir. Demir takviyesini, hamileliğinizin 4. ayından itibaren hamileliğin sonuna kadar ve doğum sonrası en az 3 ay kullanmalısınız.
Dengeli Beslenerek Kontrolü Ele Alın
- Her öğünde muhakkak tahıl tüketim.
- Et, yumurta, tavuk, kuru baklagil gibi protein içeren besinleri haftanın her gününe keyfinize göre yayarak tüketin.
- Her gün 4-5 porsiyon çiğ sebze ve meyve tüketin. Böylece ihtiyacınız olan günlük posa, A ve C vitaminlerini almış olursunuz.
- Haftada 2 kere balık yemeye özen gösterin
- Peynir, süt, yoğurt gibi süt ve süt ürünlerini günde 2-3 porsiyon tükenmeye gayret edin.
- Günde mutlaka en az 6-8 bardak su için.
Bayan Güzellik