Kışın Sık Görülen Cilt Hastalıkları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kışın Sık Görülen Cilt Hastalıkları

Kışın vermiş olduğu soğuktan dolayı dolaylı yollardan da olsa bazı cilt hastalıkları meydana geliyor.  Kışın bir cilt hastalığına maruz kalmak veya genel sağlık hastalıklarına yakalanma riski oldukça artıyor. Kapalı ortamlarda daha fazla vakit geçirmek, daha az güneş ışığından faydalanmak, soğuktan dolayısıyla daha az terleyerek daha az sıvı tüketimi yapmak, ve kapalı havanın insana yansıttığı psikolojik olumsuz etkiler ile artan stres, düşen bağışıklık gibi gibi bir çok sebepten dolayı kışın daha fazla risk altında oluyorsunuz özellikle de cilt hastalıklarında.

Egzama

Hava soğuduğunda egzamada kontakt dermatit adı verilen bir artış vardır. Ellerini sık sık yıkayan, kimyasallarla çalışan, kuru el, çatlama, kaşıntı ve egzama olan kişiler ellerinde gelişir. Bu problemler, bazı durumlarda ciddi bir boyuta ulaşarak bir kişinin günlük yaşamını bile etkileyebilir. Bu durumda, temizleyicilerin ellerini yıkaması ve kurutmamaları tavsiye edilir ve nemlendiriciler verilir. Gerekirse oral ve lokal ilaç tedavisi başlanır. Soğuk havalarda eldiven önerilir.

Cildiniz için Kış Cilt Bakımı

Sedef Hastalığı

Sedef hastalığı kronik bir cilt hastalığıdır. Stres ile artar. Kışın gelmesi sık görülen enfeksiyonlardan dolayı şiddetini artırır. Derinin kuruması ile birlikte kaşıntı şikayeti artar. Bu durum sedef hastalarının yaşamını etkiler. Kısacası, olay kısır bir çevreye dönüşüyor. Psoriasis hastalarının normal tedavisine ek olarak, gün boyunca 15 ila 20 dakika açık havada dolaşmaları önerilir. Ayrıca kuruluk için bol miktarda nemlendirici kullanmalıdır.

Seboreik Dermetit (Yağlı Egzama)

Yüz, sırt, göğüs, kafa derisi gibi vücudun yağlı bölgelerinde görülen kırmızı zeminde yağlı sarı kabuklarla gelişen bir cilt hastalığıdır. Mevsimsel farklılıklar gösterir. Genel olarak, yaz aydınlanır ve kışın artar. Uzun süreli sıcak banyolar, nemin azalması hastalığı şiddetlendirir. Hastaların tedavilerine kışın daha dikkatli devam etmeleri önerilir. Nemlendiriciler banyodan sonra verilen temizleyicilerle birlikte kullanılmalıdır.

Kuruluk ve Kaşıntı

Kaşıntı, bir iç hastalığın belirtisi olabilir, ancak aynı zamanda bir sağlık problemi olabilir ve tüm vücudu etkileyebilir. Genel olarak, kış aylarında kaşıntı artışının nedeni kuruluktur. Havadaki düşük nem, sıcak su banyoları, artan stres, daha temiz ürün olarak kullanılan kaşıntıyı arttırır. Hastaların sık sık sıcak su ile yıkanmaması önerilir. Her banyodan sonra nemlendirici kullanılmalıdır. Bol miktarda su içmeli, baharatlı yemeklerden uzak durmalısınız. Hamamlar ve saunalar da önerilmemektedir.

Pernion

Kışın soğuğa maruz kalmanın bir sonucu olarak, ellerde, ayaklarda, burunda ve kulaklarda aşırı damar sıkışması meydana gelir. Bu nedenle bu bölgelerde morarma, soğutma, ağrı ve ödem görülür. Bu, uzun süre açık havada kalanlarda, soğuk ortamlarda çalışanlarda ve vücudu saran sıkı giysiler giyenlerde geçerlidir. Alanın ısınmasını, sigarayı azaltmasını veya kesmesini önlemek için kalın çorap ve eldiven kullanılması önerilir.

Bayan Güzellik

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Yorumlar kapalı.