Diş Beyazlatma ve Diş Sağlığında Faydalı Besinler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diş Beyazlatma ve Diş Sağlığında Faydalı Besinler

Diş beyazlatma ve diş sağlığının dışarıdan yapılan ağız bakımın haricinde tüketilen besinler ve içeceklerinde önemi büyüktür. Dişlerinizin daha beyaz görünmesini ve daha sağlıklı dişlere sahip olmak için bu besinlere ihtiyacınız var! 

Diş ve ağız sağlığının en önemli görevi kuşkusuz beslenmedir. Vücudumuz için aldığımız yiyecekler ilk önce ağızdan alınır ve dişlerin taşlama ve parçalama fonksiyonu ile sindirilebilir. Genel vücut sağlığı için sağlıklı besinler tüketmemiz ve dengeli beslenmemiz gerekir. Tüketilen besinler içerisinde dişlerimize oldukça yararlı besinlerle olmakla birlikte diş sağlığımızı olumsuz etkileyen besinler de bulunmaktadır.

Ev Yapımı Beyazlatıcı Etkili Diş Macunu

DİŞ VE AĞIZ SAĞLIĞI İÇİN FAYDALI BESİNLER

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ:

Süt, yoğurt ve peynir; diş ve ağız sağlığımızda ilk sırada gelen besinlerdir. Bu besinler, içerdikleri yüksek miktarda kalsiyum ve fosfat ile dişleri korur ve çürük oluşumunu önler.

MEYVE VE SEBZELER:

Sebzeler ve meyveler, içerdikleri mineral ve vitaminler ile diş sağlığını korur. Diş eti sağlığı için nar, portakal ve mandalina gibi C vitamini içeren besinler tüketilmelidir.

Muz kabuğu, diş beyazlatmak için kolay ve pratik bir yöntemdir. Bununla birlikte, içerdikleri şeker nedeniyle aşırı tüketimden kaçınılmalıdır.

İÇECEKLER:

İçme suyu, yeşil çay ve diğer bitkisel çaylarda antioksidan ve antibakteriyel  özellikleriyle diş eti ve diş sağlığı için oldukça faydalıdır. Şekersiz tüketilirse faydaları kanıtlanmıştır. Asitli içecekler, diş minesine zarar verir, aşındırıcı özelliklerinden kaynaklı ve çürüklerin oluimasına yol açması nedeniyle tüketilmemelidir.

DİŞ SAĞLIĞI İÇİN ZARARLI BESİNLER:

Dişler için en zararlı gıdalar şekerli ve şekerli asitli içeceklerdir. bu yiyecekleri tüketerek ağızdaki bakteriler bu şekeri tüketir ve asit oluşturur. Bu asit, dişlerin sert dokularında yıkıma yol açar ve diş çürüklerin başlamasına neden olur. Bu yiyecekler ağız bakımından sonra dikkatlice tüketilmemeli veya tüketilmemelidir. Diş ve diş eti sağlığımız için beslenmemize özen göstermeli ve ağız bakımımızı bozmamalıyız. Günde en az 2 kere dişlerimizi  fırçalamalı ve mutlaka 6 ayda bir diş doktorumuza kontrole gitmeliyiz.

Bayan Güzellik

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü