İçindekiler
Daha Doğal Kaşlar için Kaş Ekimi
Kaşlarınızın şeklinden memnun değilseniz ve üstelik kaşlarınızı şekillendirmek için yeteri kadar kaşa sahip değil, seyrek kaşlara sahipseniz boyama teknikleri kullanmak yerine daha doğal kaşlar için kaş ekimi tercih edebilirsiniz. Saç ekimi uygulamaları gibi kalıcı kaş ekimi de yapılabiliyor. Op. Dr. Güncel Öztürk‘e sizler için kaş ekiminin nasıl yapıldığını sorduk.
Genetik veya hastalığa bağlı olarak olarak seyrek kaşlara sahip olan kişilerde DHI, doğrudan saç ekim tekniği ile, tek tek saç ekim robotu veya mikro motor ile ense bölgesinden saç telleri alınarak kaşlara yerleştirilir. Saç tellerin yerleştirileceği kaş, bıyık veya sakal bölgesi lokal anestezi ile uyuşturulur. Dikimin yapıldığı bölgeye mikro kanal açılır. Saç ekimi uzmanları saç tellerini ayrı ayrı açılış kanallarına yerleştirir.
Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?
Kaş ekiminin en elverişli sonucu ense bölgesindeki saç tellerinden alınanların kaş bölgesine nakledilmesidir. DHI yöntemi ile yapılan kaş ekim yönü, doğru ise doğaldan ayırt edilemez. Ense bölgesinden alınan kıl kökleri, ekilecek bölgeye göre yara izi, seyrek olan alan ya da kaş kontörü üzerine ortalama 250 ile 1.000 tel arasında yer alır.
Kaş Ekiminden Sonraki Süreç Nasıldır?
Kaş ekiminden sonra saç kökleri belirli zamanlarda doğal şekilde uzayabilir. Saç köklerini kısaltmak gerekebilir. Bu amaçla kaş alan kuaförlerden destek almak mümkündür. Kaş bölgesinde kızarıklık birkaç hafta içinde geçer. Kollardan, bacaklardan, göğsünden veya ense’den alınan greft izi kaybolur. 3 hafta sonra, dikilmiş kaşın bir kısmı dökülebilir. Birkaç aylık dökülmeden sonra döküntülerin tümü kalıcı olarak yenilenir ve saç kökü iki yıl daha canlanır. Lokal anestezi sonrası, birkaç gün içinde hafif geçici bir şişlik oluşabilir.
Kaş Ekimi Kimler için Uygundur?
Saç ekimine engel olabilecek tıbbi bir durumu olmayan herhangi bir kişi, herhangi bir yaşta kaş ekimini yapabilir. DHI tekniği ile iz bırakmadan doğal bir görünüme sahip olabilir.
Op. Dr. Güncel Öztürk