Büyük Göğüslerin Dezavantajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Göğüslerin Dezavantajı

Büyük göğüsler kadınlarda sağlıksal sorunlara neden olmanın yanı sıra fiziksel olarak da sıkıntılara da yol açarak sağlığı da kötü yönde etkiliyor. Plastik,Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Doç Dr. Karaca Başaran konu ile ilgili bilgiler verdi.

Plastik cerrahi ameliyatlarında hasta memnuniyeti en sık yapılan ameliyat oldu. Birçok kadın için büyük göğüsler çok sayıda fiziksel ve estetik problem yaratır.

Bunlar: Kronik bel ağrısı, baş ağrısı, solunum problemleri, postural bozukluklar, boyun ağrısı, cilt tahrişi, sütyenle ilişkili derin ve ağrılı oluklar. Büyük göğüsler ayrıca hastanın yaşam tarzı seçimlerini de etkileyebilir. Fiziksel aktivite, spor ve egzersizi zorlaştırarak, yaşam ömrünü kısaltabilir ve kilo almaya neden olabilir.

Görsel Açıdan Bakmayın

Meme küçültme operasyonları sadece plastik cerrahi olarak değil, yaşam kalitesini artıran fonksiyonel cerrahi olarak da görülmelidir. Meme küçültme ameliyatı sırasında, cerrahınız memeden yeterli miktarda yağ, meme dokusu ve cilt alır ve ihtiyaç ve gereksinimlerinize göre uygun meme boyutunu ve şeklini oluşturur.

Meme küçültme ameliyatında tarif edilen birçok cerrahi teknik vardır. Yapılan çalışmalarda meme küçültme ameliyatları, plastik cerrahlar tarafından yapılan tüm prosedürler içerisinde hasta memnuniyeti açısından en sık kullanılan prosedürlerdendir. Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği, meme küçültme ameliyatı geçiren hastalar hakkında yapılan son bir ankete cevap verenlerin% 95’inden fazlasının gerekirse ameliyatı tercih edeceğini bildirdi. Bu aydınlatıcı istatistik, meme küçültme ameliyatının popülerliğinin tıbbi ve estetik faydaları ile artmaya devam edeceğini göstermektedir.

Meme küçültme ameliyatı gerektiren hastalarda kapsamlı bir preoperatif inceleme yapılmalıdır. Gerekli radyolojik incelemeler yapılmalı ve ameliyathane koşullarında kişiselleştirilmiş planlama yapılmalıdır. Genellikle ağrısız ve kısa iyileşme süresi olan bu ameliyatlardan sonra ortalama 10 gün içerisinde sosyal hayata dönmek mümkündür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü