Meyan Kökünün Saç ve Cilde Faydaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meyan Kökünün Saç ve Cilde Faydaları

Meyan kökü güzellik alanında yaygın bir şekilde kullanılmaya başladı. Özellikle saç ve cilde faydaları oldukça ilgi çekici halde. Saçlarını uzatmak ve gürleştirmek isteyenlere ilaç gibi gelecek olan meyan kökü aynı zamanda yıpranmış bir saçın onarımını da destekliyor. Ciltteki kusurları kapatmakla kalmayıp cilt hastalıkların tedavisinde de kullanılıyor.

Meyan Kökünün Saça Faydaları Nelerdir?

  • Meyan kökü nemlendirme özelliği ile, saç derisini nemli tutmasını sağlar. Aynı zamanda kepek problemine ve saç derisinin bazen pul pul döküntü oluşmasını önler. Meyan kökünden elde edilen çayı birkaç damla hindistan cevizi yağı ile karıştırıp saç derisine uygulayıp 1 saat bekletirseniz, faydasını görebilirsiniz.
  • Meyan kökü için saça faydası, saçın uzamasını hızlandırmasıdır.
  • Bilimsel olarak kanıtlanmamış olmasına rağmen, meyan kökü kellikten kurtulmak için yüzyıllardır kullanılmaktadır. Saçları meyan kökü ile gürleştirebilirsiniz.
  • Meyan kökü, saçları güneşten korunmasında etkilidir.

Meyan Kökünün Cilde Faydaları Nelerdir?

Meyan kökü, cilde iyi gelen bitkilerden birisidir. Cildin güzelliği için bildiğiniz gibi, sadece kozmetik ürünler kullanmak veya cildi temiz tutmak yeterli değildir. İçeriden bir güzellik bakımı da gereklidir. Yeterince antioksidan almazsanız, diyetinize önem vermeseniz bile, en pahalı kremler bile cildinizin güzel ve parlak görünmesini sağlayamayabilir. Meyan kökü çayının cilde faydaları nelerdir?

  • Meyan kökü çayı cildi düzenli olarak nemlendirir, yatıştırır ve nemli tutar.
  • 1 çay kaşığı zerdeçal tozu ile, meyan kökünü karıştırarak maskesini elde ederek cildinize uygulayabilirsiniz. Bu şekilde, cilt aydınlatma özelliğinden yararlanabilirsiniz.
  • Demlendikten sonra, meyan çayının soğumasını bekleyin ve egzama, sedef hastalığı, deri döküntüsü gibi hassas alanlar üzerinde yatıştırıcı bir etki yaratmasını bekleyebilirsiniz.

Cilt Bakımı için Ev Yapımı Cilt Temizleyici Jel

Meyan Kökü Çayı Hazırlanışı

1 çay kaşığı kurutulmuş meyan kökü, 3-4 bardak kaynatılmış su ile meyan kökü çayı hazırlanabilir.. Çay demlendikten sonra, meyan kökü köklerini süzmeli ve atmalısınız. Ayrıca 1 çubuk tarçın ve 2-3 karanfil de ekleyebilirsiniz.

Meyan Kökü Çayının Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meyan kökü çayının yan etkileri baş ağrısı, kan basıncı, uykusuzluk, kalp hastalığı, şişkinlik ve su tutma şeklinde görülebilir. Bu yan etkiler herkeste görülmeyebilir veya şiddet oranı değişebilir. Meyan kökü çayının aşırı tüketimi, yan etki olasılığını arttırır. Meyan kökü çayını tansiyon hastaları, idrar söktürücü veya tansiyon ilacı kullananlar içmemelidir.

Hamilelik veya emzirme dönemlerinde diğer pek çok alternatif yöntemde olduğu gibi meyan kökü çayı veya meyan kökü içeren içecekler tüketilmemelidir. Tüketim öncesinde doktora danışmadan tercih edilmemelidir. Kronik bir hastalığı olan örneğin kansızlık ve yüksek tansiyon hastaları doktora danışmadan meyan kökü çayı kullanmamalıdır. Çocuklar için bu tür alternatif yöntemler pek uygun değildir.

Meyankökü çayı ne zaman içilebilir?

Meyan kökü çayı, yemeklerden sonra veya yemeklerden sonra tüketilebilir. Öğle ve akşam yemeğinden sonra 1 bardak meyankökü servis edilir. Alternatif yöntemler denemeden önce kronik bir hastalığınız olmasa bile, tam olarak araştırmalı ve uzmana danışmadan kullanmamalısınız.

Bayan Güzellik

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü