1. Haberler
  2. Güzellik
  3. Saç Ekiminin Bilmeniz Gereken 10 Yan Etkisi

Saç Ekiminin Bilmeniz Gereken 10 Yan Etkisi

featured
service

[ad_1]

Saç ekimi ameliyatı, son 25 yılda oldukça memnun hastalarla sonuçlanan önemli adımlar attı. Sonuçlar kanıtlanmış olsa da, birçoğu hala yan etkileri konusunda endişeleniyor.

Saç ekiminin iyi tarafları ve parlayan ihtişamını yeniden kazanan ünlüler hakkında internette birçok makale ortaya çıkıyor. Ancak diğer cerrahi işlemlerde olduğu gibi Saç ekimi işleminin de bilmeniz gereken bazı olası yan etkileri vardır. Bu blogda, saç ekiminin olası tüm yan etkilerini ve bu işlemi kimlerin yaptırmaması gerektiğini öğreneceksiniz.

Peki Saç Ekiminin Yan Etkileri Nelerdir?

Saç ekiminin yan etkileri farklı hastalar için farklı olabilir. Şanslı olanlar sorunsuz bir süreç geçirebilir, ancak bazıları aşağıda listelenen hafif ila güçlü yan etkiler arasında herhangi bir şey yaşayabilir.

İşte saç ekiminin birkaç yan etkisi.

1. Kanama

Cerrahi bir işlem olduğu için ameliyat sırasında ve sonrasında bir miktar kanama olma ihtimali vardır. Doktor işlem sırasında minimum kanama olduğundan emin olmasına rağmen, bazen donör bölgede, bölgeye basınç uygulandığında durması gereken bir miktar kanama olabilir. Ancak kanamanın yüksek olması durumunda hemen doktora başvurmalısınız.

2. Enfeksiyon

İyi bilinen bir klinikte deneyimli bir doktor eşliğinde işlem yapıyorsanız enfeksiyon çok nadir görülen bir durumdur. Ama hala bir olasılık var. Böyle bir durumda, doktordan basit bir antibiyotik reçetesi sorunu çözebilir.

3. Saç İncelmesi

Bu, ilk etapta saç ekimi işlemini neden yaptırdığınızın tam tersi bir sonuç gibi gelebilir, ancak bu sadece ameliyat sonrası bir durumdur ve alınması gereken herhangi bir önlem yoktur. Birkaç ay içinde saçınızın orijinal kalınlığını fark edeceksiniz.

4. Ağrı

Bazı hastalar özellikle FUT ile saç ekimi yaptırdıklarında ağrı hissederler. Aynı nedenle, doktorlar genellikle 2-3 gün sonra ideal olarak azalması gereken ağrıyı hafifletmek için ağrı kesici reçete ederler. Ağrının uzun sürmesi durumunda doktora gidilmelidir.

5. Yara izleri

Hastaya FUT (Foliküler Ünite Nakli) ile saç ekimi yapıldığında donör bölgede çok ince bir iz çizgisi vardır, ancak bu zamanla kaybolması gerekir. Yine de yara izinin görünürlüğü tamamen hastanın kafa derisine ve iyileşme sürecine bağlıdır. Görünür izlerin çoğu kısa saç büyümesi ile kaplanabilir.

7. Saç Derisi Şişmesi ve Göz Çürükleri

Bazı nadir durumlarda hastanın kafa derisi (alıcı alan) sıvı oluşumundan dolayı şişebilir. Bu da bazı ağrılara ve rahatsızlıklara neden olabilir. İdeal olarak şişlik birkaç gün içinde inmelidir, ancak devam ederse hasta doktora başvurmalıdır. Bir kafa derisi prosedürünün göz morluklarıyla nasıl bir bağlantısı olabilir? Kafa derisinde sıvı oluşumu olduğu durumda, bazen göze yakın yere doğru akma eğilimi gösterir ve bu da gözde morluklara ve hatta göz kararmasına neden olabilir. Bu panik bir durum değil çünkü birkaç gün içinde iyileşecek.

8. Şok Kaybı

Bu yine sürpriz olarak ortaya çıkabilecek bir şey. Ameliyatın şoku nedeniyle sağlıklı ve dokunulmamış saçlar dökülmeye başlar ve alarm oluşturabilir. Ancak bu yine ameliyat sonrası bir durumdur ve saçlar tekrar doğal haliyle yeniden çıkacaktır.

9. Folikülit

Alıcı bölgede kaşıntıya neden olabilecek bir dizi sivilce benzeri kabarcık görünebilir. Bu, alıcı alanı iyi nemli tutmak için solüsyon uygulamasıyla birkaç gün içinde gitmelidir.

Olası Uzun Vadeli Komplikasyonlar Var mı?

Yukarıda bahsedildiği gibi, yan etkilerin çoğu geçicidir ancak her hastanın saç ekimi işlemini gerçekleştirmeden önce bilmesi gereken uzun vadeli komplikasyonlar olasılığı vardır.

Bazı uzun vadeli saç ekimi komplikasyonları aşağıdaki gibidir:

1. Alınamayan Greftler

Çoğu durumda, hastanın alıcı bölgede birkaç ay içinde saç büyümesi olurken, yeni saçların çıkmadığı veya büyümenin sadece yamalar halinde olduğu durumlar vardır. Bu gibi durumlarda hasta tüm prosedürü tekrardan geçirmek zorundadır.

2. Saç kıvrılması

Ekilen saç folikülü altında kıvrılarak batık saçlara neden olabilir. Bu, kalan saça kıyasla saçın doğal görünmemesine neden olabilir. Ayrıca kafa derisinde tahrişe ve ardından enfeksiyona neden olabilir.

Saç Ekiminden Kaçınmalı mıyım?

Saç ekimi işlemi hem erkeklerde hem de kadınlarda saç çizgisi gerileyen kişiler için güvenli ve popüler bir seçenek haline gelmiştir. Ama iyi bir saç ekimi adayı mısınız? Bu tür bir prosedüre sahip olmanızı hangi faktörler engelleyebilir?

  • Kafa derisinde zaten çok daha az kıl bulunan ve alınabilecek çok daha az kıl bulunan bir hasta
  • Keloidal eğilim olarak da adlandırılan, ameliyat edilen bölgeden yara izlerinin kalınlaşması ve yükselmesi durumu olan kişiler
  • Kanserden muzdarip ve hızlı saç dökülmesine neden olan kemoterapi gören kişiler

Özetle

Sonuç olarak, Saç ekimi nispeten güvenli bir prosedürdür ve yan etkilerin çoğu geçicidir ve bir süre sonra geriler. Uzun vadeli komplikasyon olasılığı olmasına rağmen, oluşma yüzdesi daha azdır.

[ad_2]

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Yorumlar kapalı.