Günlük Cilt Bakımı Rutini

featured

Günlük Cilt Bakımı Rutini

Cildiniz tıpkı bir çiçek gibi sürekli bakım ve ilgi ister. Eğer cildinizden ilgiyi ve bakımı eksiltirseniz bu çiçek solmaya başlar ve onu canlandırmanız gibi cildinizi de tekrar ışıltısını kazanmasını ve canlanmasını sağlamanız epey zor olur. Bu yüzden, cildinize her gün düzenli şekilde bir cilt bakımı rutini belirleyerek bu rutini tekrar etmelisiniz ki cildinizin ışıltısı hiç sönmesin. Peki cilt bakımı için günlük neler yapabilirsiniz? Bir çiçeği çok fazla sulamanın çiçeği yıprattığı gibi cildimizde öyledir.

Bazı cilt bakım uygulamaları cildimize fazla veya yanlış gelebilir ve dengesi bozulabilir. Örneğin, yüzü yıkamak faydalıdır. Fakat günde çok kez yaparsanız bu yağlı ciltler için çok bir şey etkilemese de kuru ciltler için daha da kurumasına sebep olabilir. Peeling, ölü hücrelerden arınmanız için gereklidir. Fakat aktif sivilceli bir bölgeye peeling uyguladığınız zaman sivilceler parçalanarak etrafa yayılacak ve yüzünüzün sivilce tarlasına dönmesi an meselesi olacaktır. Gibi gibi yanlış veya fazla cilt bakımı uygulamalarıyla cildinizi yormayın. Cildinizin neye ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız onu yapın. İhtiyacı olmayan bakımı yaparak yormayın.

Bakım, adı üstünde oluşabilecek veya oluşmuş sorunların giderilmesi için yapılmakta. Bizim size önerdiğimiz günlük cilt bakımı rutini standart herkes için uygun olan klasik bir rutin. Siz günlük ihtiyaçlarınızı belirleyerek buna ekleme yapabilirsiniz.

1. Adım: Cildini Temiz Tut

Cilt; günlük aktiviteler, hareketlilik, hava kirliliği ve koşulları gibi gibi bir çok sebepten dolayı gün içerisinde gözle görmesek de epey kirlenmekte. Özellikle ellerinizi cildinize sürmemeye özen gösterin. Ellerinizi sık sık yıkamaya dikkat edin çünkü eller hemen hemen en çok kirlenen bölgemizdir. Elimizdeki bakteri ve mikroplar yüzümüze bulaştığında sivilce ve siyah noktalar meydana gelebilir. Sivilcesiz ve siyah noktasız bir yüz için cildinizi temiz tutmak ilk adımdır. Uygulayacak olduğunuz bir cilt maskesi, serum vesaire gibi uygulamalardan önce de cildin temiz olması çok önemlidir aksi halde, ürün cilde istediğiniz şekilde nüfuz etmez. Bu da istediğiniz sonuçtan sizi uzaklaştırır.

Cildinizi temiz tutmak için bir çok alternatif var. Cildiniz yağlı ise doğal bir sabun tercih edebilirsiniz. İmex sabun önerebilirim. Sabun tercih etmezseniz size yüz temizleme jeli almanızı öneririm. Bunun için bir ürün önerisinde bulunamam çünkü her ürün her cilt için uygun değildir. Fakat ürün seçerken öneride bulunabilirim. Öncelikle cildinizi tanıyın, cilt tipinizi öğrenin. Ardından cildiniz için uygun olan ürünler arasında bir filtreleme yapın. Kullananların yorumlarını inceleyin. Kalitesini anlamaya çalışın. Ardından içeriklerine göz atın alerjiniz olabilecek bir madde var mı diye bakın. Ya da kısa yoldan dermatolog uzman danışmanınızdan yardım alabilirsiniz.

Cilt tipinizi bilmiyor fakat öğrenmek istiyorsanız size yardımcı olabilecek bir konu: Cilt Tipim Ne? Cilt Tipinizi Öğrenin

2. Adım: Tonikle Cildinizi Sıkılaştırın

Cildimizi temizledikten ve temizledikten sonra, gözeneklerin içindeki yağları temizlememiz gerekir. Cildinizde şikayet ettiğiniz probleme uygun bir cilt toniği uygulamak cilt problemlerinizi azaltacaktır.

3. Adım: Cilt Serumu Kullanın

Cilt serumları cildinizdeki lekeleri gidermeye yardımcı olur. Ayrıca cildinize alacağınız nemlendiricinin emilimini de hızlandırır. Bu nedenle, nemlendiriciyi uygulamadan önce serum kullanmanızı öneririz.

4. Adım: Nemlendirici Sürün

Şimdiye kadar yaptığınız işlemlerden dolayı cildimiz gerildi. Gergin cildin kırışması daha olasıdır. Bu nedenle, nemlendirici takviyesinde olmalısınız. Böylece daha esnek ve yumuşak bir cilde sahip olacaksınız.

5. Adım: Güneş Kremi Kullanın

Güneş kremini cilt bakım rutininize dahil edin. Cilt bakımları uyguladığınızda cildiniz daha hassas olacaktır ve güneşe çıktığınzıda cildinizde lekeler veya izler olabilir. Özellikle aktif bir sivilceniz varsa mutlaka güneş kremi kullanın, aksi halde iz kalabilir.

Bayan Güzellik

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü