Seçiminizi Yapın Sanal Dünya Mı Gerçek Dünya Mı?
“Uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşımla buluşmaya çalışıyordum. Bir mazeret bulup, her seferinde buluşmayı ertelemesi üzerine aramaktan bile vazgeçtim.”
Sosyal medyada onu görmem ve sevmem için yeterli olduğunu sanmıyorum, değil mi? Ancak bir toplantıda görünce neden toplantımı ertelediğini anladım. Ve bazı psikolog arkadaşlarla birlikte masaya koydum.
Arkadaşım çok fazla kilo aldı, ihmal edildi ve yüzünde artık onu tanımayacağım botoks ve dolgu maddeleri vardı. Ancak, sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar ince, pürüzsüz ve canlı bir kadın olarak tanımlandı. Açıkçası, Instagram’da paylaştığı fotoğraflarda yüksek seviyede oynuyordu ve kapanıyordu çünkü bu fotoğraflar ve gerçek arasında ciddi farklılıklar vardı. İnsan sosyal bir varlıktır. Sosyalleşemediğinde mutluluğu kaybeder, daha az para kazanmaya isteklidir, evliliği tercih eder, arkadaşlık ilişkileri zayıflar ve enerjisini kaybeder. Sosyal medyada olacağım, Kendisini olabileceğinden farklı göstermekten çok hoşlanıyorum, takipçisi kazanabilir, ama asosyal bir varlık yaratabilirsiniz.
Sosyal Medya ile İşsizlik Oranı Arasındaki İlişkisi
Cep telefonundaki çoğu zaman alan telefon markaları, zaman alan ve ne kadar zaman harcıyorsunuz zaman alıcı ve zaman alıcıdır, ancak Instagram, fotoğrafların orijinal haliyle oynatılmalarına izin verir. Bu açıkça, durumun kendini kaybetmeye yol açan sonuçlarının sonuçları için çok ağır olacaktır. Sadece Türkiye’de değil, dünyadaki işsizlik oranlarındaki artış. Üst düzey psikologlar, işsizlik sorununu sadece devlet politikalarına değil aynı zamanda sosyal medyanın bağımlılık yapısına, diğer yaşamları görmeye ve özgüvenlerini yitirmeye bağlamaktadır.
Intagram’da estetik açıdan güzel görüneceğim yapım oranları artıyor, filtrelenen uygulamalar milyonlarca indirme alıyor. Her nasılsa kendime bakmıyorum istatistik Fotoğrafı insanlar kişisel bakımlarını ihmal ettiği için güzelleştirin, bu yüzden asosyallik derecesi inanılanın çok üstünde istatistiksel uyarılar veriyor. Instagram düşünenlerin sayısı sosyal olduğu için; Teknolojiye bağımlı, belirli marka ve uygulamalara bağımlı köle sayısı çığ gibi artmaktadır.
Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki yüzlerce insanla yapılan sosyal medya araştırması, sosyal medya kullanımı ile kendi kendini izole eden karakterler arasında yüksek bir ilişki buldu. Diğer can sıkıcı sonuç; Sosyal medyada günde iki saatten fazla zaman harcamak, bireylerin gerçek dünyadan kendi kendilerini soyutlama oranlarını iki katına çıkarmaktadır. 10 yaşındaki çocukların Instagram hesabına sahip olduğu göz önüne alındığında, gelecek için plan yapmanın ve önlem almanın ne kadar hayati olduğunu da göstermektedir. İletişim fotoğraf ve yazıların ötesine geçmediği sürece, mutsuzluk, kaygı ve kapanma durumu artan ivme ile artmaktadır.
Şimdi bu yazıya rastlarsanız tavsiyem; telefonunuzu bir kenara koyun ve dışarıda yürüyün. Ve sonra kendinize bakmanın zamanının geldiğini anlayacaksınız.
Yasemin Candemir
Yorumlar kapalı.