Domuz Gribin En Önemli Önlemi Elleri Yıkamak

featured

Domuz Gribin En Önemli Önlemi Elleri Yıkamak

Bir aralar çok yaygın olan domuz gribi, hala da risk taşıyor. Domuz gribinden korunmak için en önemli kurallarından biri hijyen olan el yıkamak en önemli önlemlerden birisidir.

Etrafınıza şöyle bir baktığınızda herkesin gribe kolaylıkla yakalandığını gözlemleyebilirsiniz. Bu rahatsızlıkta semptomlara yorgunluk eşlik eder. Bu nedenle, akla gelen ilk hastalık griptir. Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Zehra Çağla Karakoç, gripten el yıkamanın temel yolunu söyledi.

Domuz gribi A (H1N1) insanlarda hastalığa neden olan viral bir hastalıktır. Bu virüse “domuz gribi” denir, çünkü domuzlarda görülen grip virüslerine çok benzer. Domuz gribi virüsü, insan, domuz ve kuş virüslerinin bir karışımıdır. Domuz gribi, mevsim gribi gibi iletilir. İnfluenza virüsleri kişiden kişiye öksürmek ve hapşırmak yoluyla bulaşır. Domuz gribi virüsünün bulaştığı bir yere dokunduktan sonra, eller ağzına veya burnuna alındığında hastalık bulaşabilir. Bu yüzden el yıkamak en temel koruma yöntemidir. Tamam, ama neden herkes grip? Gripten korunmak için ne yapmanız gerekiyor? Aşı gripten ne kadar süre korur?

Domuz Gribi Belirtileri

Ateş, üşüme ve titreme
Öksürük
Boğaz ağrısı, burun akıntısı, kas ağrıları, baş ağrısı
Vücutta kırgınlık
Halsizlik
Mide bulantısı
İshal gibi şikayetler olabilir.

laboratuvar olarak PCR testleriyle ayırma yapılabilir. Domuz gribi, hafif ila şiddetli hastalık arasında değişen bir klinikte görülebilir. Bununla birlikte, hamile kadınlar ve kronik hastalıkları olan insanlar yüksek risk taşır. Grip virüsü her yıl değişir. Bu nedenle, grip aşısı her yıl tekrarlanmalıdır.

domuz gribinden korunmak için ne yapmalıyız? Domuz gribi tedavisi nedir? Domuz gribi belirtileri nedir?
domuz gribinden korunmak için ne yapmalıyız? Domuz gribi tedavisi nedir? Domuz gribi belirtileri nedir?

Antibiyotikler İşe Yaramıyor

Domuz gribinin risk gruplarında ölüm riski artar. Özellikle yaşlılar, gebe kadınlar, küçük çocuklar, morbid obez, kronik hastalık (astım, kalp hastalığı, diyabet, böbrek hastalığı, kanser hastaları) yüksek risk faktörleridir. Risk grubundaki kişilerin grip şikayetlerinin başlaması durumunda, her zaman bir sağlık kurumundan destek almaları gerekir. Geç başlangıç ​​durumunda etkisizdir. Domuz gribinde antibiyotikler etkisizdir.

El yıkamak en temel koruma yöntemidir

Öksürmek ve hapşırmakla hasta kişinin tükürük partikülleri havaya yayılabilir ve sandalye ve masa gibi yüzeylere yayılabilir. Bir kişi virüsün kontamine olduğu bir yere dokunur ve sonra ellerini ağzına, gözlerine veya burnuna ovalarsa virüs bulaşabilir. Bu yüzeylerde, virüsün hayatta kalma süresinin uzunluğunu etkileyen sıcaklık, nem ve yüzey kalitesi gibi birçok faktör vardır. Hastanın temas ettiği bu yüzeylere dokunulmamalı, herhangi bir sebeple dokunulduğunda ellerin yıkanması gerekir. Domuz gribinden ve mevsimsel gripten korunurken genel hijyen kurallarına uymak önemlidir; Başka bir deyişle, öksürdükten ve hapşırdıktan sonra ellerinizi sabun ve suyla iyice yıkayın veya alkol içeren el antiseptikleri kullanın.

Önemli notlar:

Her yıl grip aşısı yapmayı unutmayın.
Hangi ilaçları kullanacağınızı doktor karar vermeli.
Genel hijyen kurallarına uygunluk ve el yıkama hastalıkların önlenmesinde çok önemlidir.
Doğal beslenme, bol miktarda su tüketimi, dinlenmek; İyileşme süreci için önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Yorumlar kapalı.